COMMUNICATIE

Actief beheerde, duurzame fondsen van DPAM ontvangen het duurzaamheidslabel van Febelfin

wit-pijl

Febelfin, de officiële Belgische Federatie van de Financiële Sector, heeft het duurzaamheidslabel Towards Sustainability toegekend aan DPAM’s actief-beheerde, duurzame subfondsen. DPAM beheert meer dan EUR 6 miljard en investeert in verscheidene duurzame strategieën verspreid over een groot aantal activacategorieën, waaronder aandelen, vastrentende beleggingen en multi-assets. Bovendien integreren talrijke DPAM-fondsen duurzaamheidsaspecten in hun beleggingsproces.

De Raad van Bestuur van het Central Label Agency (CLA) heeft in nauwe samenwerking met de commissie van het agentschap bepaald welke fondsen in aanmerking komen voor het betreffende label. De beslissing is gebaseerd op het rapport van een onafhankelijk controle-orgaan (bestaande uit de academische instellingen -ICHEC en UAntwerpen- en Forum Ethibel) om te verzekeren dat de financiële producten voldoen aan de vereisten vooropgesteld in de duurzaamheidsnorm.

Hugo Lasat, de CEO von DPAM, is opgetogen dat het volledige scala van actief beheerde, duurzame subfondsen van DPAM nu door Febelfin wordt erkend: “Onze duurzame investeringen zijn het resultaat van 18 jaar ervaring. We geloven dat duurzame en verantwoorde investeringen een blijvende structurele trend zijn. Deze overtuiging stimuleert ons om verder te blijven investeren in middelen en onderzoek. Onze staat van dienst bewijst dat een combinatie van duurzaamheid en actief financieel beheer op lange termijn aanzienlijke meerwaarde creëert door de klant een “dubbele alfa” te verlenen. We zullen ons engagement in duurzaamheid derhalve handhaven en voortzetten“.

In dit kader is DPAM sinds 2011 een overtuigde ondertekenaar van de UN-Principles for Responsible Investment (PRI). In 2019, en voor het derde opeenvolgende jaar, ontving DPAM’s deskundigheid op het gebied van duurzaamheid de hoogste rating (A +) van de UN-PRI. Bovendien is DPAM een fervente voorstander van de Task Force on Climate Disclosure (TCFD)-aanbevelingen en het Climate Action 100+.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn